In pleiada de terminale Windows Mobile 7 abia lansate, pe care o vom lua in discutie zilele urmatoare, cei de la Samsung atrag atentia cu un alt smartphone. Acesta se numeste Continuum I400 si este un telefon mobil guvernat de Android OS 2.1, cu un display principal de 3.4? (8.6 cm) si altul secundar, sub primul, liniar, de 1.8? (4.6 cm).
Ambele sunt Super AMOLED-uri capacitive cu 16M de culori. Cel principal are o rezolutie de 800*480 pixeli, iar cel secundar 96*480 pixeli. Va intrebati probabil ce folos are acest mini display pozitionat jos de tot, sub tastele capacitive principale. Samsung l-a denumit Ticker, si l-a insarcinat cu redarea informatiilor uzuale simplificate, ca apelant, e-mail primit, stirile preferate sau ultimele modificari din reteaua de socializare.
Dar de ce este nevoie de un alt display pentru asa ceva, si nu putea fi desemnata o zona marginala din cel principal? Defapt chiar asta s-a intamplat, pentru ca Samsung a prevazut Continuum-ul cu un ecran mare, acoperit in dreptul tastelor, si delimitat software. Iar singurul avantaj al acestei implementari este ca Ticker-ul functioneaza independent de AMOLED-ul principal, chiar si cand acesta este in mod full screen.
Dar pana la urma tot moft ramane. Mai ales avand in vedere ca display-ul secundar este aprins doar cand atingem telefonul pe ambele laterale ale sale, in zone clar delimitate. Ca sa nu consume inutil baterie. Din pacate Samsung Continuum I400 este destinat exclusiv retelelor CDMA, si si-a facut debutul pe 11 noiembrie 2010 pe Verizon, la un pret de 200 – 300 $.
El este echipat cu un procesor ARM Cortex A8 Hummingbird la 1GHz, 336 MB de RAM si 2.5 GB memorie interna, expandabila prin intermediul card-urilor microSDHC. Camera are 5 MP, autofocus, flash LED si filmare la 720p, si gasim si GPS si media player. Iar la conectivitate enumeram CDMA, EV-DO, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0, microUSB 2.0 si jack audio de 3.5 mm.
Samsung Continuum I400 masoara 125*58*12 mm si cantareste 125 de grame. Iar bateria Li-Ion confera o autonomie de 7 ore de vorbit sau 13 zile de stand-by.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu