vineri, 26 noiembrie 2010

nVidia renunta la chipset-uri

De cand Intel a trecut la arhitectura Nehalem cu controller de memorie integrat si a renuntat la magistrala FSB in favoarea mai noilor QPI si DMI, zilele au fost numarate pentru divizia de chipset-uri de la nVidia. Si asta pentru ca Intel nu si-a dorit concurenta in continuare, si a refuzat sa le acorde noua licenta.


Mai ciudat a fost cand nVidia a decis ca platformele AMD nu mai merita atentie… Si cu acea ocazie am aflat ca noi chipset-uri nu vor mai fi realizate, dar se va continua un timp cu modelele existente. Dupa care, in luna septembrie s-a zvonit ca nVidia ar dori sa realizeze southbridge-uri care sa concureze oferta Intel pe viitoarele platforme Sandy Bridge.


Dar acestea au fost doar zvonuri, pentru ca oficialii nVidia au anuntat acum ca renunta complet la fabricarea de chipset-uri, de orice fel. Nu vor mai prelua comenzi suplimentare, si vor mai activa in domeniu pana la epuizarea stocurilor actuale. Iar inginerii din cadrul acestei divizii se vor concentra pe componente SoC (System on a Chip), cum ar fi Tegra 2.


Pentru ca segmentul SoC este in continua expansiune, si nVidia are mult de castigat. Totusi este ciudat ca platformele AMD nu primesc inca nici un fel de certificare SLI, nVidia pierzand astfel un segment important pe piata placilor video.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu