marți, 23 noiembrie 2010

Un pusti de 16 ani s-a imbogatit de pe urma iPhone-ului de culoare alba

Se pare ca spiritual antreprenorial al adolescentilor din ziua de azi il depaseste cu mult chiar si pe cel al unor reputati afaceristi.


Daca nu cu mult timp in urma va vorbeam despre Christian Owens, pustiul de 16 ani din Marea Britanie care a reusit sa castige 1 milion de dolari din afacerea pe care si-a deschis-o la numai 14 ani, iata ca astazi vi-l prezentam pe Fei Lam, un alt adolescent din New York, care a reusit sa isi transforme pasiunea pentru electronica intr-o adevarata sursa de venit (cel putin pentru o scurta perioada).


Dupa ce s-a saturat sa tot astepte iPhone-ul cu carcasa alba, Lam, in varsta de 17 ani, a sarit peste Apple si a comandat componentele necesare chiar de la Foxconn, fabrica unde se asambleaza majoritatea dispozitivelor companiei.


Fei a declarat ca a putut procura piesele printr-o cunostiinta de la Foxconn, care surprinzator, a reusit sa scoata pe portile fabricii exact aceleasi componente din care sunt facute telefoanele Apple certificate.


Sa nu va imaginati insa ca a fost vorba despre componente pentru un singur telefon. “Cunostiinta de la Foxconn” a trimis suficient de multe piese pentru ca pustiul sa inceapa sa vanda telefoane online.


Si a reusit sa stranga o suma frumusica: 130 000 de dolari, bani cu care spera sa obtina o diploma la Universitatea din New York.


Cum ulciorul nu merge de multe ori la apa, Fei a primit de curand o scrisoare de amenintare, de la un anchetator privat, prin care este acuzat ca “a vandut bunuri furate” si ca ar putea risca o amenda cu multe zero-uri sau chiar pedeapsa cu inchisoarea.


Pustiul are insa curaj, sau mai bine zis tupeu. Nici nu i-a trecut prin cap sa isi inchida site-ul. Si-a angajat in schimb un avocat care sa ii demonstreze “inocenta si naivitatea”.


Sursa: Gizmodo  http://gizmodo.com/5691512/ballsy-teen-who-sold-his-own-authentic-white-iphones-earns-130000-and-possible-jail-time


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu