vineri, 26 noiembrie 2010

Serviciul de mail al Facebook – magnet pentru hackeri

Se pare ca Facebook nu se poate dezice de problemele legate de securitatea online. Potrivit companiei de analiza Sophos, noul serviciu de mail al retelei sociale prezinta riscuri majore de securitate, din cauza setarilor care vin by default. 


Facebook a anuntat zilele trecute ca va lansa un nou serviciu de mail, astfel ca majoritatea celor care il vor folosi vor fi obligati sa isi formuleze adresa de email din username-ul Facebook, care este public, putand astfel deveni tinta spammer-ilor. 


De aceea este important ca setarile de confidentialitate sa fie foarte bine alese de catre utilizatori, astfel incat sa nu poata fi vizualizate decat de prietenii avuti pe Facebook. Problema este insa ca atunci cand un prieten va incerca sa va trimita un mesaj de pe o alta adresa de email, aceasta va fi de asemenea blocata.


Se pare ca, odata cu viitorul serviciu de email, noile functionalitati vor mari zona de atac asupra platformei Facebook, iar conturile utilizatorilor vor deveni cu atat mai ispititoare pentru infractorii cibernetici.


Conturile de Facebook vor fi acum legate de mult mai multi oameni din cercul social – deschizand noi oportunitati hotilor de identitate pentru a lansa atacuri. In plus, pentru ca Facebook va stoca o arhiva completa a discutiilor si a mesajelor, exista temeri legate de eventualele abuzuri care ar putea avea loc daca aceste date ajung in mainile cui nu trebuie.


Facebook va trebui sa fie mai mult decat vigilenta in ceea ce priveste tehnicile sale de filtrare. De exemplu, noul sistem le permite utilizatorilor sa trimita fisiere externe de la unul la celalalt. Acestea ar putea fi infectate cu malware sau ar putea contine mesaje spam.


Inca nu se stie sigur daca Facebook va pune restrictii pe tipul de fisiere care pot fi atasate mesajului. Intre timp, utilizatorii trebuie sa acorde o atentie sporita securitatii contului lor de Facebook.


Sursa: TG Daily  


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu