duminică, 21 noiembrie 2010

Toshiba si Samsung vor sa muste din Apple

Lansate atat in Romania, cat si in alte tari europene, tablet PC-urile Toshiba Folio 100 si Samsung Tab Galaxy vor sa devanseze concurenta.


Piata romaneasca de IT incepe sa devina tot mai neincapatoare pentru noile gadgeturi din categoria MID (mobile internet device - aparat mobil pentru internet). In ultima vreme, tot mai multe tablet PC-uri au fost lansate si la noi pe piata.


Ieri, doua astfel noi aparate si-au facut anuntata prezenta, ele avand in spate doua companii foarte puternice. Este vorba despre Folio 100, al celor de la Toshiba, si Galaxy Tab, de la Samsung.


Inaintea lor, in scena autohtona a gadgeturilor au aparut iPad-ul Apple, care nu prea mai are nevoie de prezentare, si tablet phone-ul de la Dell - Streak.


Toshiba Folio 100


Gadgetul are o marime de 10,1 inchi si ruleaza cu un sistem de operare Android. Acesta are plug-in care va permite play backul videoclipurilor in Flash. Programul se va putea descarca gratuit prin Toshiba Market Place.


Pana la finele lunii, pe site-ul companiei vor fi disponibile peste 100 de aplicatii. Device-ul se lauda cu o camera video (1.3 MP), un post USB, unul HDMI, dar si un card reader. Are o grosime de 14 mm si functia de multitouch (doar pentru degete). Procesorul este un Tegra 250 de la Nvidia.


La capitolul conectivitate nu-i lipseste Bluetooth-ul si Wi-Fi. Si ca sa fie complet nu-i lipseste nici slotul pentru un card SIM. Pretul inca nu i se cunoaste.


Samsung Galaxy Tab


Ca si tablet PC-ul de la Toshiba, si Galaxy Tab merge cu un sistem de operare Andriod 2.2. Gadgetul are o marime de 7 inchi si un ecran TFT LCD la o rezolutie de 1.024 x 600.


Procesorul Cortex A8 functioneaza la o frecventa de 1 GHz. Memoria sa interna vine in doua variante deja cunoscute si folosite si de concurenta, de 16 sau 32 GB. Dar suporta o marire a memoriei de pana la 32 de GB cu card micro SD.


Spre deosebire de jucaria Toshiba, pe langa camera de 1.3 MP din fata aceasta mai are una de 3MP cu flash, in spate.


Dell Streak


Tablet PC-ul a fost lansat in Romania acum mai bine de o luna si este disponibil numai prin intermediul eMag.ro. Tableta este o combinatie intre un smartphone traditional si o tableta.


Aceasta pare sa fie una dintre cele mai mici jucarii, ea avand doar 5 inchi. In schimb, la capitorul camera foto, bate tot - 5 MP. De la finele anului, tableta va fi disponibila si cu sistemul de operare Android 2.2 (Froyo) care va permite si instalarea Adobe Flash 10.1.


iPad-ul - marul din gatul concurentei


Dupa cum spuneam si la inceput, acest gadget nu prea mai are nevoie de prezentare din moment ce vanzarile la nivel mondial vorbesc de la sine. Apple a deschis trendul, restul doar au copiat. Acelasi lucru se poate spune si despre iPhone.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu