joi, 16 decembrie 2010

Cayman inainte de lansare

Maine AMD urmeaza sa-si lanseze cel mai puternic GPU de pana acum, Cayman, sub forma placilor video Radeon HD 6970 si HD 6950. Si acum, cu cateva ore inainte de evenimentul mult asteptat, mai avem cateva informatii interesante. Se pare ca AMD a ales sa doteze aceste placi cu doua bios-uri, unul standard si celalalt la dispozitia utilizatorului.

Trecerea se va face actionarea unui mic comutator, situat in apropierea conectorului Crossfire. Si este posibil sa vedem in premiera update-uri oficiale de bios, ce ar putea creste ulterior performantele acestor placi. Si probabil Cayman va avea nevoie de sporuri de performanta, pentru ca rezultatele initiale nu sunt prea grozave.

Radeon HD 6970 a fost testata in 3DMark 2011, si este cu aproximativ 10% mai slaba decat GeForce GTX 580, si undeva la acelasi nivel cu GTX 570 sau GTX 480. Sigur, noul 3DMark este un test sintetic, si reflecta intr-o oarecare masura comportamentul general al unui GPU. Dar este suficient de sugestiv.

Si asa AMD pare sa-si fi pierdut complet avantajul de sase luni avut la lansarea placilor video de generatie DirectX 11, si asta in ciuda faptului ca nVidia nu a facut mare lucru din GTX 580. Mai mentinem unele rezerve pana maine, insa nu credem sa se modifice radical situatia anticipata in ultimele saptamani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu