marți, 7 decembrie 2010

Oracle si IBM colaboreaza pentru a accelera inovatia Java

 Oracle si IBM au anuntat ca vor colabora pentru a le permite dezvoltatorilor si clientilor sa construiasca si sa inoveze pe baza investitiilor Java deja existente si a implementarii de referinta OpenJDK.

Companiile vor colabora in cadrul proiectului OpenJDK pentru dezvoltarea celui mai bun mediu Java open source.
Odata cu aceste noutati, cele doua companii vor face din OpenJDK principala zona pentru dezvoltarea open source a platformei Java SE. Java Community Process (JCP) va ramane in continuare principalul organism de standardizare a specificatiilor Java si ambele companii vor coopera pentru a continua sa imbunatateasca JCP.
Colaborarea se va axa pe proiectul OpenJDK, implementarea open source a specificatiei Java Standard Edition (Java SE), a limbajului Java, a Java Development Kit (JDK) si a Java SE Runtime Environment (JRE).


Oracle si IBM vor sprijini foaia de parcurs pentru dezvoltarea OpenJDK recent anuntata, care accelereaza disponibilitatea Java SE in cadrul comunitatii open source.


„Comunitatea Java este vitala pentru evolutia platformei Java,” a declarat Hasan Rizvi, senior vice president la Oracle. „Colaborarea dintre Oracle si IBM se bazeaza pe succesul  OpenJDK ca platforma principala de dezvoltare pentru Java SE”.


„IBM, Oracle si alti membri ai comunitatii Java colaborand in cadrul proiectului OpenJDK vor accelera inovatia in platforma Java”, a declarat Rod Smith, vicepresedinte tehnologii emergente la IBM. „Colaborarea dintre Oracle si IBM le transmite un semnal si clientilor de tip enterprise ca pot continua sa se bazeze pe comunitatea Java pentru a le oferi noi tehnologii mai deschise, flexibile si inovatoare pentru a-i ajuta sa-si dezvolte afacerile.”


Java este un limbaj de programare cu scop general care este realizat in mod special pentru a fi deschis si a le permite dezvoltatorilor de aplicatii „sa scrie o data, sa ruleze oriunde.” Limbajul este folosit in special in software de afaceri, aplicatii web si mobile.


SURSA: Oracle


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu