joi, 16 decembrie 2010

Twitter se confrunta cu un atac in care mii de conturi au fost compromise


In aceste momente se desfasoara un nou atac de tip raspandire pe Twitter, una dintre cele mai populare retele sociale de microblogging. Noul atac promoveaza domenii ce contin “acainews”. Rata de infectie este imensa, cei de la Twitter au raportat peste 10,000 de conturi infectate intr-un minut. Conturile ce au fost deturnate devin in mod automat spammeri.

Pana in acest moment nu se stie exact modul in care opereaza acest atac dar este recomandabil sa nu accesati nici un link de genul “*.acainews.*”. Twitter sugereaza ca se confrunta cu un atac asemanator cu cel impotriva Gawker, unde au fost compromise peste 1 milion de conturi.

Desi nimeni nu stie cu exactitate care este modul de infectare, banuim ca raspandire se face prin infectarea cu o aplicatie third-party. Multe companii de securitate au afirmat ca ne confruntam cu cel mai rapid atac bazat pe infectie din cate au existat pana acum pe Twitter. Recomandarea noastra este sa nu accesati linkurile suspecte, dar daca totusi va aflati in situatia aceasta, schimbati parola cat mai rapid si verificati daca permiteti accesul unor aplicatii third-party neautorizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu