joi, 16 decembrie 2010

Harta lumii realizata din prietenii de pe Facebook

V-ati gandit vreodata cum ar arata o vizualizare a milioanelor de conexiuni intre persoanele de pe Facebook? Paul Butler, unul dintre inginerii Facebook, a ales la intamplare, din baza de date a retelei, 10 milioane de perechi de prieteni.

Dupa ce a folosit informatii precum locatia fiecarui utilizator si cea a fiecarui prieten pe care acesta il are in lista de Facebook, Butler a transpus totul intr-o schema care s-a dovedit a reprezenta nici mai mult, nici mai putin, decat o harta a lumii.

Din imagine se pot observa foarte clar, atat continentele cat si anumite granite internationale. Uimitor este insa faptul ca aceste linii nu reprezinta coaste, tarmuri sau granite politice, ci relatii inter-umane.

Fiecare linie ar putea reprezenta o prietenie legata in timpul unei calatorii, un membru al familiei care se afla peste gramita sau un fost coleg de liceu.

Si mai interesant de atat ar fi ca inginerii Facebook sa repete acest proces, dar de data aceasta cu toti cei 500 de milioane de utilizatori ai retelei de socializare.

Sursa: Gizmodo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu