vineri, 10 decembrie 2010

Telefoanele mobile - interzise femeilor din India

Iata ca, intr-o era a retelor sociale si a progresului tehnologic necontenit, unora inca li se mai refuza dreptul de a folosi un telefon mobil. Este cazul femeilor necasatorite din Lank, India, carora li s-a interzis de catre consiliul districtului sa foloseasca telefonul mobil.


Decizia a venit ca urmare a numarului mare de casatorii ce contravin traditiilor indiene, autoritatiile fiind convinse ca telefoanele mobile au facilitat aceste idile. Este vorba, de fapt, despre potentiale povesti de dragoste care ar avea loc fara ca parintii tinerelor sa stie, mai ales ca in India casatoriile sunt inca aranjate de catre parinti, inca din vremea copilariei fetelor. 


In vreme ce femeilor necasatorite li s-a interzis complet folosirea telefoanelor mobile, barbatii necasatoriti le pot folosi inca – dar numai sub supravegherea parintilor. Din cele 50.000 de persoane care locuiesc in Lank, un procentaj foarte mare a fost afectat de aceasta noua regula , iar numarul ar putea creste daca aceasta regula va fi adoptata si de alte consilii.


La fel cum se intampla in majoritatea tarilor emergente, in India, telefoanele precum Nokia 1100 sunt inca extrem de populare, datorita pretului scazut.


Sursa: Gizmodo  


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu