joi, 16 decembrie 2010

Intel realizeaza procesoare Atom pentru dispozitive mobile


Cei de la Intel au anuntat o noua gama de procesoare, Atom Z6, ce asigura un consum de energie de 50 de ori mai mic decat generatia anterioara.

Cu putin inainte de lansarea Intel Atom Z6, procesoarele din aceasta gama utilizau prea multe resurse si energie pentru a putea fi folosite in dispozitive mobile mai mici decat netbook-urile. Intel declara ca e gata sa se adreseze pietei de smartphone-uri si altor game de dispozitive mobile de mici dimensiuni.

Avand numele de cod anterior „Moorestown”, noua tehnologie Atom Z6 integreaza punctele forte clasice ale Intel – posibilitatea de a rula un numar crescut de aplicatii media si aplicatii pe Internet, optiuni diverse de software si capacitatea de a lucra in regim de multitasking – pentru mai multe aplicatii, intre care HD video si video-conferinte multi-point.

Platforma include familia de procesoare Intel Atom Z6 (cunoscuta anterior sub numele de cod „Lincroft” system-on-chip [SOC]), Intel Platform Controller Hub MP20 (cu nume de cod anterior „Langwell”) si un Mixed Signal IC (MSIC) dedicat, denumit anterior „Briertown”. De altfel, Intel sustine ca, inainte ca bateria sa se consume, telefonul va putea reda 48 de ore de muzica si mai multe ore de video si convorbiri in modul 3G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu