sâmbătă, 4 decembrie 2010

Tegra 2 depaseste Snapdragon

Platforma Tegra 2, in ciuda tuturor laudelor aduse de creatorii sai de la nVidia, nu a prea reusit sa castige de partea sa producatorii de telefoane mobile. Acestia au preferat Qualcomm, o companie cu mai multa experienta in domeniu, si a lor platforma Snapdragon. Dar acum LG se incumeta, si ne aduce primul astfel de terminal: Star.


Si imediat a fost si testat, pentru a fi observate performantele acestei platforme de la nVidia. Iar rezultatele initiale sunt relativ bune. Pentru ca Tegra 2 ofera rezultate in benchmark-ul Quadrant cu 30 – 40 % mai bune ca ale concurentei directe Snapdragon, si cu aproape 100% mai bune ca Samsung Hummingbird.


Testul a fost facut sub Android 2.2, insa trebuie luat in considerare cu unele rezerve. Pentru ca vorbim de platforme, si componentele lor (procesor etc) pot sa varieze. Iar detalii exacte despre acest LG Star nu avem inca. Se speculeaza ca foloseste un CPU dual core Cortex A9 la 1 GHz, deci din start comparatia nu-si are rostul.


Dar un avantaj clar ar fi conectivitatea HDMI, la nivel de telefon mobil. Totusi despre autonomia unui smartphone realizat in jurul platformei nVidia Tegra 2 nu stim nimic. Mai multe la lansarea oficiala a lui LG Star.

  View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu